Q&A RoofSupport FireWrap

  • In welke maten is de FireWrap beschikbaar?

De standaardmaat is 400 x 420mm met een materiaaldikte van +/- 19mm (artikelnummer: FW4042).  Vanuit verzekeraars zijn er met betrekking tot de lengte van de FireWrap verschillende eisen, daarom is het bij ons mogelijk om deze op elke gewenste lengte te laten maken.

  • Hoeveel kabels mogen er tegelijk in één FireWrap?

Het advies is om maximaal 30 solarkabels van 6mm² in één FireWrap te leggen, dit in verband met de warmtehuishouding. (Conform EN50618)

  • Is het nodig om de plus- en minkabels gescheiden te houden of kunnen ze samen in één FireWrap?

Ja, deze moeten altijd gescheiden blijven. Dit geldt ook voor solarkabel in een draadgoot.

  • Om de hoeveel jaar moet de FireWrap vervangen worden?

Het isolatiemateriaal aan de binnenkant heeft een hoog thermische en brandwerende werking. De buitenkant is bestand tegen hoge temperaturen, resistent tegen UV-licht en waterafstotend door een dunne siliconen beschermlaag. Deze combinatie maakt dat de RoofSupport FireWrap een duurzame oplossing is, met een minimale levensduur van 25 jaar. Dit is ook de gemiddelde levensduur van een zonnepaneelinstallatie.

  • Wat is de brandvertragende classificatie van de FireWrap?

RoofSupport FireWrap is 60 minuten brandvertragend bij 950°C . Dit kan uitgebreid worden tot 240 minuten. (Conform NEN 6069, WBDBO)

  • Hoe wordt deze brandvertragende classificatie bepaald?

Het is de bedoeling dat de solarkabel die over het dak loopt geen negatieve invloed heeft op de brandvertragende functie van de compartimenteringswanden die in het gebouw aanwezig zijn. Deze compartimenteringswanden zijn volgens de WBDBO standaard 60 minuten brandvertragend bij 950°C. De standaard FireWrap heeft dus dezelfde eigenschappen, berekend volgens de NEN6069. De brandvertragendheid is in het bouwbesluit opgenomen en de FireWrap voldoet hier dus aan.

  • Ik zie dat er stalen spanners op de FireWrap zitten. Gaan deze niet roesten?

Nee, de spanners zijn van RVS en gaan net als de rest minimaal 25 jaar mee.

  • Kan de FireWrap alleen gebruikt worden in combinatie met RoofSupport Brandwandbeugel?

Nee, RoofSupport FireWrap is los verkrijgbaar en ook zeer geschikt om toe te passen voor de entree van de kabelmanagement in het gebouw, bijvoorbeeld een zwanenhals.

  • Smelt de FireWrap als er brand uitbreekt?

Nee, RoofSupport FireWrap smelt en druppelt niet als hij in contact komt met vuur. Pas als de temperatuur langer dan 240 minuten hoger is dan 1185°C zal hij uiteindelijk opbranden.

  • Komen er giftige stoffen of rook vrij?

Nee, RoofSupport FireWrap is zo ontwikkeld dat er geen giftige stoffen of rook vrijkomt en indien deze in aanraking komt met vuur.

 

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer informatie over RoofSupport FireWrap? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!