PVStop

Waarom PVStop?

  • Schakel zonnepaneelinstallatie veilig uit in enkele seconden
  • Niet-ontvlambaar, brandvertragend
  • Gemakkelijk aan te brengen, later te verwijderen

De primaire functie van PVStop is om panelen elektrisch veilig te maken en tegelijkertijd als brandvertragende oplossing te fungeren. De PV-module hoeft niet volledig te worden afgedekt om het paneel te deactiveren. Door bijvoorbeeld een lijn in het midden van het paneel te spuiten en slechts 25% af te dekken kan de zonne-energieproductie worden onderbroken.

Door het gehele paneel te bedekken wordt de DC-spanning verder gereduceerd naar nul.

Hoe werkt PVStop?

Snel

Met PVStop kunnen de zonnepanelen binnen enkele seconden afgedekt worden. De brandvertragende oplossing blokkeert het licht op de zonnecellen. Het uitschakelen duurt minder dan drie seconden; het uitschakelen van het volledige zonnepaneel duurt hooguit zes seconden.

Draagbaar

PVStop is ontworpen om op dezelfde manier te werken als een brandblusser en is verkrijgbaar in verschillende maten voor flexibiliteit en draagbaarheid.

Het assortiment varieert van kleine handbediende vaten tot grote pomp- en slangblussers. PVStop kan op een veilige afstand van 5-30 meter worden gespoten, waardoor de coating direct vanaf het dak kan worden aangebracht, mar ook vanaf de grond in een nood- of brandsituatie.

Hoge kleefkracht

De polymeerfolie is ontworpen om aan zonnepanelen te kleven tijdens alle weersomstandigheden. Zelfs als de zonnepanelen nat zijn, zal de coating aan het paneel blijven kleven, in tegenstelling tot brandschuim dat de neiging heeft om van gladde oppervlakken af te glijden.

Eenvoudig te verwijderen

Na het drogen van de coating kan PVStop eenvoudig met de hand worden verwijderd. De coating bevat geen lijm en beschadigt de zonnepanelen op geen enkele manier. De coating kan tot 12 maanden na het aanbrengen worden verwijderd, zelfs bij blootstelling aan UV- en andere weersinvloeden.

Niet schadelijk voor het milieu

De coating kan veilig worden weggegooid bij het huishoudelijk afval en is niet schadelijk voor het milieu.

Reactieve oplossing

De huidige oplossingen voor het verminderen van de gevaren van zonnepanelen zijn allemaal preventief, wat betekent dat ze moeten worden geïnstalleerd voordat een ramp of een gevaar zich voordoet om effectief te zijn. PVStop geeft eigenaren van zonnepanelen, brandweerlieden en hulpverleners de mogelijkheid om met een reactief instrument zonnepanelen elektrisch veilig te maken wanneer dat nodig is.

PVStop, schakel een zonnepaneelinstallatie veilig uit binnen enkele seconden!