PVshelter

Waarom PVshelter?

In onderstaande video vertellen we je alles over de PVshelter:

Met de ruimtebesparende PVshelter omvormerframe wordt storend geluid van de omvormers buiten gehouden. Eventuele geluids- of mechanische trillingen worden door de rubberen daksteunen geabsorbeerd en beschermt hiermee de dakconstructie.

Omvormerframe zonnepanelen

 • Draagt bij aan een brandveilige installatie
 • Kostenbesparend door vereenvoudigde aanleg kabelinfrastructuur
 • Maximale ventilatiemogelijkheden
 • Voorkomt geluidshinder
 • Ruimtebesparend
 • Verbetert inspectiemogelijkheden
 • Eenvoudig te combineren met RoofSupport kabelgoot
 • Modulair uit te breiden
 • Afdak zorgt voor bescherming tegen bijvoorbeeld direct zonlicht en regen

 

Omvormerframe PVshelter

PVshelter is een als basisset samengebouwde constructie van een bodemraamwerk, montage frame en is voorzien van een dak. Het bodemraamwerk wordt standaard geplaatst op 45cm rubberen daksteunen en is voorzien van 2 betontegel ballastdragers waarin tot zo’n 170KG aan ballast geplaatst kan worden. Met RoofSupport draadgoot en beugels is de aanleg van bekabeling vereenvoudigd en veilig. Om puntbelasting op het dak te verkleinen zijn de daksteunen tot 1 meter verkrijgbaar. De rubberen daksteunen bevatten tevens geen weekmakers, zodat ze op elk dakoppervlak gebruikt kunnen worden.

Voor kleinere en krachtige omvormers

PVshelter is ook verkrijgbaar als:

 

PVshelter platform

Bij het plaatsen van een zonnestroominstallatie op daken dient door een bouwkundig constructeur de dakbelasting te worden doorgerekend en gecontroleerd of na het plaatsen van de zonnepaneelinstallatie de maximale dakbelasting niet wordt overschreden. Bij uitkomst van een lage toelaatbare dakbelasting dient een uitgestrekt montageframeconstructie te worden berekend en toegepast. Door toepassing van PVshelter Platform, waarbij op basis van een exacte calculatie uiterst lage dakbelasting kan worden behaald, is het mogelijk om omvormers op het dak te plaatsen.

 

Magnelis® coating

Verder zijn al onze PVshelters voorzien van Magnelis® metaalcoating. Deze coating bestaat uit zink, gelegeerd met 3,5% aluminium en 3% magnesium. Deze unieke samenstelling zorgt voor een uitstekende bescherming van het oppervlak en de snijranden, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Onder normale omstandigheden zorgt dit ervoor dat PVshelter tot wel 25 jaar beschermd is tegen corrosie! Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van de Magnelis® metaalcoating is dat hij zichzelf kan herstellen op de snijranden, dat is doorgaans de plaats waar vaak corrosie ontstaat. Bij blootstelling aan de omgeving vormt Magnelis® een zeer dichte beschermlaag op basis van zink, in tegenstelling tot gegalvaniseerd, waar de laag zeer poreus is. Deze unieke dichte laag wordt ook gevormd op randen, lasnaden, perforaties en krassen. Indien er wat rode roest aanwezig is op deze onbedekte zones, zal de rode roest geleidelijk worden bedekt door de Magnelis® laag. Het is bijna onmogelijk om door deze laag heen te dringen. Het resultaat is dat Magnelis® de gehele constructie perfect beschermt, zelfs op de niet gecoate randen, krassen en perforaties.Magnelis coating

Uiteraard heeft deze coating nog meer voordelen:

 • Uitstekend verwerkbaar bij lassen en vervormen, door kleinere laagdikte;
 • Minder schadelijk voor het milieu, doordat de coating minder zink bevat die via het regenwater in de bodem terecht kan komen;
 • De kostprijs is lager in vergelijking met andere bekledingslagen die na het verzinken worden aangebracht;
 • Magnelis® wordt ook gebruikt door fabrikanten van onderconstructies voor zonnepanelen.

 

Wil je meer weten over de Magnelis® coating? Bekijk dan hier de brochure Magnelis® coating (engels), de datasheet, en/of het certificaat met uitleg certificaat.

 

Productspecificaties PVshelter.pdf
Productflyer PVshelter.pdf
Productflyer PVshelter High Energy.pdf