PVshelter High Energy

PVshelter High Energy: voor grote omvormers

Door de toename van grootschalige PV-installaties zijn de bijbehorende omvormers ook steeds krachtiger. Dit wil zeggen dat het formaat en gewicht van de omvormers toeneemt en dat maximale ventilatie een vereiste is! Hierdoor is buiten – onder een afdak – plaatsen van de omvormers de ideale locatie. Om het installatiegemak te verhogen, hebben we bij PVshelter High Energy de volgende aanpassingen doorgevoerd:

 • Installatiegemak: door het eenvoudig te (de)monteren dak is het ophangen van een High Energy omvormer aan de PVshelter zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De montagerails zijn al op de juiste montage-afstand gemonteerd. Ook is de afstand van de omvormer ten opzichte van het dak én dakoppervlak bepaald. 
 • Maximale capaciteit op minimaal dakoppervlak: door de verstevigde constructie is Back2Back montage van grote omvormers mogelijk.
 • Verbeterde toegankelijkheid van de bekabeling infrastructuur: door de naar de buitenzijde geplaatste dubbele schoorprofielen is montage van brede RoofSupport-draadgoten mogelijk gemaakt. Hierdoor is de aanleg van de DC-bekabeling en de (tot 240mm2) AC-leidingen verbeterd.

 

PVshelter High Energy zorgt dat je zonnepaneelinstallatie Scope 12 voorbereid is én draagt bij aan het voldoen aan de noodzakelijke veiligheidseisen!

 

PVshelter High EnergyWaarom PVshelter High Energy?

 1. Maximale toegankelijkheid van het montageframe door eenvoudig te (de)monteren dak
 2. Dubbele schoorprofielen voor maximale stevigheid en stabiliteit
 3. Maximale ruimte voor RoofSupport-kabelmanagement
 4. Vooraf en op de juiste afstand gemonteerde montageprofielen 
 5. Ter verbetering van de dakbelasting zijn extra daksteunen voorzien

Accessoires

In verband met de grote hoeveelheid solarkabels, is er bij dit model meer ruimte nodig voor kabelmanagement. De ballastdragers zijn verder naar buiten geplaatst, zodat er meer ruimte is voor het plaatsen van een brede kabelgoot. Op de foto hiernaast is te zien hoe de 300mm brede kabelgoot gemonteerd wordt op de PVshelter d.m.v. centrale ophangbeugel (art.nr 2/0373) en vervolgens verder het dak over gaat door middel van de RoofSupport daksteunen.

 

Diverse modellen

PVshelter High Energy is verkrijgbaar in drie verschillende modellen.

 

Alle modellen zijn ook verkrijgbaar als PVshelter Non-Assembled.

Combineer met PVbox 

Snel, veilig en eenvoudig installeren? PVshelter High Energy is perfect te combineren met onder andere:

 • Huawei 100-125KTL
 • SolarEdge Synergy 82.8
 • Goodwe 100-136KW
 • Solis 75-110KW
 • Sungrow 110CX
 • SMA Tripower CORE2

De ideale combinatie voor optimale brandveiligheid en installatiegemak.

Wil je weten of deze PVshelter ook geschikt is voor jouw omvormer? Neem dan contact met ons op.