Plat dakopstellingen

Plat dakopstellingen

Op steeds meer utiliteitsgebouwen worden PV-installaties geplaatst om te kunnen voorzien in (een gedeelte van) hun eigen energievoorziening. Dit zijn veelal platte daken met een plat dakopstellingen, die ideaal zijn in deze situatie.

Het is wel zo dat volgens de NEN1010:2020 bekabeling in buis of goot gelegd dient te worden. Hier verdient kabelgoot de voorkeur, aangezien mogelijke condensvorming in buis afgevloeid moet kunnen worden (overeenkomstig NEN1010:2020 522.3.2).

RoofSupport kabelmanagement

Hier komt RoofSupport “op het dak kijken”. RoofSupport is een kabelmanagementsysteem opgebouwd uit:

  • Draadgoot
  • Koppelingen voor de draadgoot
  • Daksteunen

Door deze combinatie kan men door middel van 1 artikelnummer het volledige kabelmanagement op een dak geregeld hebben.

De kabelgoten zijn beschikbaar in diverse afmetingen, lopend van 65×60 tot 65x500mm in diverse uitvoeringen, zoals: thermisch verzinkt, RVS304 en EZ1000. Dit betekent dat er voor elke situatie een geschikte oplossing is, zo ook voor een plat dakopstellingen.

RoofSupport is in de afgelopen tijd uitgegroeid tot het kabelmanagementsysteem van de grotere “A” installateurs. Niet alleen vanwege het uitgebreide pakket en de hoge beschikbaarheid, maar vooral ook door de achterliggende service en hulpvaardigheid.

Wil je meer informatie over opstellingen op platte daken, neem dan contact op met een van onze enthousiaste medewerkers via het nummer 0180-531120.