Overspanningsbeveiliging

Bent u op zoek naar de juiste overspanningsbeveiliging voor het beveiligen van uw elektrotechnische- en/ of data installatie? Vanuit Conduct bieden we totaaloplossingen op het gebied van bliksem- en overspanningsbeveiliging. Conduct is exclusief distributeur voor SALTEK s.r.o. en wij bieden u een ruime keuze in kwalitatief goede afleidersystemen.

Met SALTEK bieden we op basis van kleur gecodeerde SPD’s voor toepassing in laagspanningverdelers. Deze zeer complete serie SPD’s zijn tevens op basis van vergendelde insteekmodules en zijn hoog kortsluitvast.

  • Blauw gecodeerde SPD betreft een type 2 SPD
  • Geel voor Solar
  • Rood betreft een type 1+2

Kies de juiste overspanningsbeveiliging voor laagspanningverdelers via deze selectietool.

Overspanningsbeveiliging SALTEK

Klik hier voor uitleg over montage van SPD’s in laagspanningverdelers

 

 

 

 

Overspanningsbeveiliging en EMC-zoneconcept

Toepassen van SPD’s in laagspanningverdelers.

  • Type 1 (grof) beveiliging dient in de aanwezigheid van een uitwendige bliksembeveiligingsinstallatie op LPZ* 0-1 te worden geplaatst. Dit is doorgaans de hoofdverdeler waarbij de stoothoudspanning van 4kV niet overschreden dient te worden.
  • Type 2 (midden) beveiliging dient in de verdeler toegepast te worden waar afgaande eindgroepen zijn gesitueerd. Dit is LPZ 1-2. Dit is altijd de onderverdeler, maar kan ook de HVK zijn vanwege eventuele aanwezigheid van eindgroepen aldaar. Hier dient de stoothoudspanning van 2,5kV niet overschreden te worden.
  • Type 3 (fijn) beveiligingen worden zo dicht mogelijk tegen de verbruiker (LPZ 3) geplaatst om eventuele inductieve koppeling op de bekabeling tussen de verdeler en de verbruiker te vereffenen. Hierbij wordt de restspanning naar maximaal 1,5kV teruggebracht.

*=Lightning Protection Zone