Monitoring met PVbox ImpulseCheck

PVbox ImpulseCheck: bliksem melding op je smartphone!

Aanvullend op de beveiligingsmogelijkheden die PVbox biedt is het relevant om de installatie te monitoren of er bliksemstroom- en/of inductiebelastingen zijn op de installatie. Met PVbox ImpulseCheck voorkom je onnodige uitval van de zonnepaneelinstallatie als gevolg van een bliksemontlading. Door te grote stroombelasting op de panelen kunnen diodes uitvallen of zelfs verbranden. PVbox ImpulseCheck waarschuwt bij een bliksemontlading in of naast de zonnepaneelinstallatie via internet op je smartphone. Door de directe melding ben je als installatieverantwoordelijke in staat om gelijk preventief onderhoud te plegen!

Proficloud

Op basis van realtime monitoring worden bliksemstootstromen en spanningspulsen gedetecteerd en gecommuniceerd via PROFICLOUD. Hierdoor kan de status van de overspanningsbeveiliging op een gebouwbeheersysteem en/of zelfs de smartphone afgelezen worden. Dit stelt de installatieverantwoordelijke persoon in de gelegenheid om na een blikseminslag actie te ondernemen en de “getroffen” PV-installatie te inspecteren.

Bij onverhoopte schade en/ of uitval van de overspanningsbeveiliging biedt ImpulseCheck de mogelijkheid de uitneembare insteekmodules van de SPD’s in een gepland onderhoud te vervangen. Door de uitneembare insteekmodules van de overspanningsbeveiliging is de meting van isolatieweerstand in een DC-circuit op basis van Scope 12 (NEN-EN-IEC62446-1) inspectie vereenvoudigd.

Met PVbox ImpulseCheck bespaar je kosten!

(Art.nr: 1045380 + 1045379 + 1088495)

 

Heb je vragen over monitoring bij PVbox? Neem dan contact met ons.