Kabelmanagement zonnepanelen

Kabelmanagement bepalend voor veiligheid installatie

Een niet te onderschatten onderdeel van het veilig plaatsen van zonnepanelen is het algemene kabelmanagement. Door de groei van het aantal zonnepanelen en de toename van zelfinstallatie, zien we dat de kabels van zonnepanelen nog vaak via een buis worden verplaatst of zelfs los op het dak worden gelegd. Dat kan een onveilige situatie geven. Het is daarom belangrijk om solarkabels op de juiste manier over het dak te begeleiden door middel van een goed kabelgootsysteem. Om het kabelmanagement aan de veiligheidsnorm NEN1010 te laten voldoen, wordt er gebruik gemaakt van een draadgoot in combinatie met beton gevulde daksteunen, waarbij we de kabels veilig achter de PV-panelen door kunnen begeleiden.

Wij zijn specialist in effectieve en veilige bekabeling van zonnepanelen. Om ervoor te zorgen dat de solarkabels op de juiste wijze naar de omvormers worden gebracht, werken wij voor het kabelmanagement daarom samen met de Spaanse specialist Basor. Dankzij deze samenwerking kunnen wij een elegante en uitstekende oplossing aandragen hoe groot of klein het project ook is. Zelfs voor veldopstellingen, trapeziumdaken en hellende daken bieden wij een geschikt systeem.

Draadgoot systemen

Onze Roofsupport kabelmanagementsystemen houden rekening met de invloeden van buitenaf en de plaats waarop de kabels de zonnepanelen binnengaan. Het werken met een draadgoot voorkomt bovendien dat condensvorming niet goed kan worden afgevloeid. Onze innovatieve en technische aanpak zorgt dan ook voor een stormvaste bekabeling. Wij kunnen dan ook met trots vaststellen al ruim 10 jaar stormschade vrij te zijn!

Kabels van zonnepanelen begeleiden met Roofsupport CLICK

Wij werken met het innovatieve Roofsupport CLICK systeem. De Roofsupport draadgoot maakt het mogelijk om uw bekabeling op een nette en veilige manier te begeleiden. Dit elektrolytisch verzinkte systeem voldoet aan alle veiligheidsnormen en is aantoonbaar corrosiebestendig. Sterker nog, het systeem heeft op roestvast staal na de hoogst haalbare corrosiebestendigheid.

Het gewicht van het Roofsupport systeem zorgt er bovendien voor dat het niet vastgemaakt hoeft te worden op de ondergrond, waardoor het draadgootsysteem zeer eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Kabelmanagement was nog nooit zo gemakkelijk dankzij het voorgemonteerde koppelstuk en het kliksysteem waarmee de draadgoot op de RS daksteun geklikt kan worden. Het systeem kan dan ook zonder gereedschap snel en eenvoudig bevestigd worden en is verkrijgbaar in verschillende breedtes.

Innovatieve samenwerking BASOR voor bekabeling van zonnepanelen

Wij lopen voorop wanneer het gaat om innovatief kabelmanagement. Om ieder kabelmanagement vraagstuk met nog meer vertrouwen het hoofd te kunnen bieden, werken wij dan ook sinds enige jaren samen met de Spaanse specialist BASOR. Veilig kabelmanagement met oog voor alle technische en economische aspecten conform NEN-EN-ISO1461 wordt hierdoor nog beter mogelijk gemaakt. De samenwerking met BASOR daagt ons bovendien uit de toepassing van het al zeer succesvolle draadgoot systeem van RoofSupport nog verder te ontwikkelen en verbeteren als overspanningsbeveiliging specialist.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij voorzien u graag van deskundig advies.