FireRaptor

De ultieme oplossing voor snelle uitschakeling van zonnepanelen!

FireRaptor is een uniek veiligheidsproduct voor zonnepanelen, dat in geval van brand of een ander noodgeval op drie verschillende manieren geactiveerd kan worden om de zonnepaneel snel uit te schakelen. Elke FireRaptor bedient twee zonnepanelen en wordt achter de panelen geplaatst en bevestigd aan het montageframe van het paneel. De FireRaptor heeft een vermogen van 700W en is dus geschikt voor de meeste type zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

 

Waarom FireRaptor

  • Handmatig uitschakelen naar 0V binnen 1 seconde
  • Automatisch uitschakelen tot 0V bij uitschakeling van AC-voeding
  • Automatisch uitschakelen tot 0V bij temperatuur >85 °C
  • Compatibel met ALLE stringomvormers
  • Alarmsignalen via digitale communicatie
  • Voldoet aan NEC 2017 en NEC 2014
  • Geschikt voor zowel nieuwe als reeds bestaande installaties

Handmatige uitschakeling

FireRaptors worden in serie geschakeld met behulp van plug-and-play connectoren. De signaalkabel wordt dan naar de noodschakelaar gebracht, die overal binnen of buiten het gebouw kan worden geplaatst. Zodra de noodschakelaar wordt geactiveerd, “schakelt” de FireRaptor de zonnepanelen uit. In een groter gebouw met meerdere verdiepingen kunnen een aantal noodschakelaarunits in meerdere zones rond het gebouw worden geplaatst, of naar behoefte op verschillende verdiepingen.

Automatische uitschakeling

FireRaptor wordt niet alleen handmatig bediend, maar biedt ook twee verschillende soorten van automatische uitschakeling.

  • Automatische nooduitschakeling van de temperatuur, waarbij de temperatuurmonitor aan boord van de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de temperatuur onder de panelen hoger is dan 85°C.
  • Automatic Emergency Power Loss Shutdown, waarbij de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de netspanning van de noodschakelaar wegvalt. Een goede eigenschap voor brandweerlieden, waarbij het uitschakelen van de netspanning in het gebouw bij aankomst in een brandgevaarlijke situatie standaard wordt toegepast.

Lees hier meer over de automatische schakelfunctie

FireRaptor is door TÜVRheinland getest, bekijk hier het testrapport.

Heb je verder nog vragen over de mogelijkheden van FireRaptor? Neem dan contact met ons op.