FireRaptor

Waarom FireRaptor brandweerschakelaar?FireRaptor drukknop met sleutel

  • Handmatig uitschakelen naar 0V binnen 1 seconde
  • Automatisch uitschakeling naar 0V wanneer de wisselstroom wordt uitgeschakeld
  • Automatische uitschakeling tot 0V bij temperatuur >85 °C
  • Compatibel met ALLE string-omvormers
  • Alarmsignalen via digitale communicatie
  • Voldoet aan NEC 2017 en NEC 2014
  • Geschikt voor zowel nieuwe als bestaande installaties
  • Handmatige uitschakeling

Handmatige uitschakeling

Deze brandweerschakelaars worden in serie geschakeld met behulp van plug-and-play connectoren. De signaalkabel wordt dan naar de noodschakelaar gebracht, die overal binnen of buiten het gebouw kan worden geplaatst. Zodra de noodschakelaar wordt geactiveerd, “schakelt” de FireRaptor de zonnepanelen uit. In een groter gebouw met meerdere verdiepingen kunnen een aantal noodschakelaar-units in meerdere zones rond het gebouw worden geplaatst, of naar behoefte op verschillende verdiepingen.

FireRaptor is door TÜVRheinland getest, bekijk hier het testrapport.

Automatische uitschakeling

Deze brandweerschakelaar wordt niet alleen handmatig bediend, maar biedt ook twee verschillende soorten van automatisering uitschakeling:

  • Automatic Emergency Temperature Shutdown, waarbij de temperatuurmonitor aan boord van de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de temperatuur onder de panelen hoger is dan 85°C. (En schakelt de panelen automatisch weer in als de temperatuur onder de panelen afkoelt en weer lager is dan 85°C.)
  • Automatic Emergency Power Loss Shutdown, waarbij de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de netspanning van de noodschakelaar wegvalt. Dit is van groot belang voor de brandweer, waarbij het uitschakelen van de netspanning in het gebouw standaard wordt toegepast.

De onderstaande afbeelding toont het gebruik in een standaard installatie.

 

FireRapter installatie

De noodschakelaar heeft een ingebouwde voeding en is beschikbaar in zowel standaard noodbediening als in sleutelbediening en beschikt nu over een optionele brandmonitoring en integratiefunctie die kan zowel alarmsignalen als mobiele communicatie alarmsignalen geven.

Goedkeuringen en garantie

Omdat de functie volledig onafhankelijk is, is FireRaptor compatibel met elke stringomvormer en voldoet aan US NEC2017, en heeft het ook cULus- en FCC-certificering verkregen. Bovendien wordt FireRaptor geleverd met de unieke fabrieksgarantie van 20 jaar.

 

FireRaptor Brochure (FRS-01 to 02).pdf