FireRaptor automatische uitschakeling

FireRaptor wordt niet alleen handmatig bediend, maar biedt ook twee verschillende soorten van automatische uitschakeling:

  • Automatic Emergency Temperature Shutdown, waarbij de temperatuurmonitor aan boord van de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de temperatuur onder de panelen hoger is dan 85°C. (En schakelt de panelen automatisch weer in als de temperatuur onder de panelen afkoelt en weer lager is dan 85°C.)
  • Automatic Emergency Power Loss Shutdown, waarbij de FireRaptor de panelen automatisch uitschakelt als de netspanning van de noodschakelaar wegvalt. Dit is van groot belang voor de brandweer, waarbij het uitschakelen van de netspanning in het gebouw standaard wordt toegepast.

De onderstaande afbeelding toont het gebruik van FireRaptor in een standaard installatie.

FireRaptor in een standaard installatie

De noodschakelaar heeft een ingebouwde voeding en is beschikbaar in zowel standaard noodbediening als in sleutelbediening. Ook heeft hij een optionele brandmonitoring en integratiefunctie, die zowel alarmsignalen als digitale alarmsignalen kan geven.

Goedkeuringen & garantie

Omdat de functie volledig onafhankelijk is, is FireRaptor compatibel met elke stringomvormer en voldoet aan US NEC2017, en heeft het ook cULus- en FCC-certificering verkregen. Bovendien wordt FireRaptor geleverd met de unieke fabrieksgarantie van 20 jaar.

Lees hier het FireRaptor test rapport