Conduct lanceert SolarSafe HOME, brandveiligheid voor woonhuizen

Barendrecht, 16 november 2021 – Afgelopen vrijdag presenteerde Conduct Technical Solutions, ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van brandveiligheidsproducten ten behoeve van PV-installaties, op de beurs Huis & Energie in Vijfhuizen haar SolarSafe HOME concept. Een complete productlijn die bijdraagt aan de brandveiligheid van zonnepanelen op het dak van een woonhuis.

Onlangs nog meldde het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) dat, door de explosieve groei van het aantal zonnepanelen op woonhuizen, brandweerkorpsen steeds vaker worden geconfronteerd met branden en risico’s in de woonomgeving. In diverse gevallen was het installatiewerk de oorzaak van de branden.

Brandveiligheid zonnepanelen woning
Het SolarSafe HOME programma van Conduct bestaat uit innovatieve oplossingen die optimale brandveiligheid realiseren met betrekking tot zonnepaneelinstallaties voor particulieren conform laatste richtlijnen en normen. SolarSafe HOME producten geven de installateur de mogelijkheid om de zonnepanelen op de meest veilige en geschikte manier te installeren.

SolarSafe HOME productenprogramma

  • RoofSupport HOME – draadgoot en daksteunen
  • PVtube – veilige en luchtdichte dakdoorvoer
  • PVbox – overspanningsbeveiliging conform de huidige norm
  • FireRaptor – brandweerschakelaar
  • Connectoren, kabel en tiewraps

Met de producten van SolarSafe HOME is een woonhuis zo goed mogelijk beschermd tegen de gevaren van brand! De producten zijn verkrijgbaar bij de landelijk dekkende PV- groothandel.

Meer productinformatie.