Conduct lanceert SolarSafe HOME, brandveiligheid voor woonhuizen

Barendrecht, 16 november 2021 –  Conduct lanceert Solar Safe HOME! Afgelopen vrijdag presenteerde Conduct Technical Solutions, ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van brandveiligheidsproducten ten behoeve van PV-installaties, op de beurs Huis & Energie in Vijfhuizen haar Solar Safe HOME concept. Een complete productlijn die bijdraagt aan de brandveiligheid van zonnepanelen op het dak van een woonhuis.

Onlangs nog meldde het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) dat, door de explosieve groei van het aantal zonnepanelen op woonhuizen, brandweerkorpsen steeds vaker worden geconfronteerd met branden en risico’s in de woonomgeving. In diverse gevallen was het installatiewerk de oorzaak van de branden.

Brandveiligheid zonnepanelen woning

Het Solar Safe HOME programma van Conduct bestaat uit innovatieve oplossingen die optimale brandveiligheid realiseren met betrekking tot zonnepaneelinstallaties voor particulieren conform laatste richtlijnen en normen. Solar Safe HOME producten geven de installateur de mogelijkheid om de zonnepanelen op de meest veilige en geschikte manier te installeren.

Conduct lanceert Solar Safe HOME productenprogramma

  • RoofSupport HOME – draadgoot en daksteunen
  • PVtube – veilige en luchtdichte dakdoorvoer
  • PVbox – overspanningsbeveiliging conform de huidige norm
  • FireRaptor – brandweerschakelaar
  • Connectoren, kabel en tiewraps

Met de producten van Solar Safe HOME is een woonhuis zo goed mogelijk beschermd tegen de gevaren van brand! De producten zijn verkrijgbaar bij de landelijk dekkende PV- groothandel.

Meer productinformatie.