Nieuw! RoofSupport Brandwandbeugel met FireWrap

Met de lancering van de RoofSupport Brandwandbeugel biedt Conduct Technical Solutions een technische oplossing voor het eenvoudig overbrengen van DC-kabels over brandcompartimenten. De bijbehorende Fire Wrap, een brandwerende hoes dat om de bekabeling heen gewikkeld wordt, biedt 60 minuten weerstand tegen branddoorslag in de kabels over de brandwand heen.

Conduct is met de RoofSupport Brandwandbeugel ingegaan op de behoefte vanuit de markt om een veilige overgang voor solarkabels over brandcompartimenten te creëren. Brandwanden steken een flink stuk boven het dakvlak uit, waardoor de Brandwandbeugel er eenvoudig overheen gehangen kan worden. Deze toevoeging aan het bestaande kabelmanagementsysteem van Conduct sluit naadloos aan op de eisen uit het Bouwbesluit.

Bescherming PVC-daklaag

De installatie van de RoofSupport Brandwandbeugel is eenvoudig en zonder mechanische fixatie zodat de brandwand niet beschadigd. Omdat de PVC-laag beschermt moet blijven heeft de Brandwandbeugel rubberen binnenringen en wordt hij op maat gemaakt, hierbij wordt de aanleiding van klasse brandbeveiliging als leidraad genomen. Zoals installateurs van Conduct gewend zijn; de Brandwandbeugel is thermisch verzinkt.

Waardevolle toevoeging

Dankzij de bijbehorende RoofSupport Fire Wrap zijn ook de solarkabels beschermt tegen brand. Deze brandwerende hoes wordt om de kabels heen gewikkeld en door middel van drie spanbanden stevig vastgemaakt. RoofSupport Fire Wrap heeft een brandwerendheid van 60 minuten, conform ISO 834!