Conduct introduceert FireRaptor

Voorkom brand door vlamboogvorming achter zonnepanelen. Met FireRaptor van IMO introduceert Conduct Technical Solutions de oplossing voor snelle uitschakeling van zonnepanelen bij brand of andere noodsituaties. De beproefde FireRaptor schakelt de gevaarlijke DC-spanning af bij de bron in het geval van vlamboogvorming en biedt maximale veiligheid voor brandbestrijders of PV-inspecteurs.

Uitschakelen op drie manieren

De IMO FireRaptor schakelt de gehele PV-installatie bij de bron vrij van spanning. Door indrukken van de op afstand, bijvoorbeeld bij de hoofdingang, geplaatste nooddrukknop of wanneer de externe AC-stroomtoevoer wordt onderbroken schakelt het gehele DC-circuit bij de bron af. Als extra veiligheid in het geval van installatiekritische omgevingen, zoals residentiële indak systemen, schakelt FireRaptor de PV-installatie automatisch uit als de ingebouwde sensor een temperatuurstijging detecteert boven 85°C.

Noodzakelijk voor PV-installaties 

Bij brand in gebouwen met aanwezige PV-installaties blijven de zonnepanelen energie produceren zolang er daglicht aanwezig is. IMO FireRaptors worden in serie geschakeld door middel van plug-and-play connectoren, waarbij de signaalkabel vervolgens naar de noodschakelaar wordt geleid, die zich overal binnen of buiten het gebouw kan bevinden. Zodra de noodschakelaar wordt geactiveerd, “schakelt” FireRaptor de zonnepanelen uit door alle DC-bekabeling in het gebouw te isoleren tot aan de achterkant van de PV-panelen.

Eenvoudig in gebruik 

FireRaptor is uitgevoerd met originele Stäubli MC4-connectoren, waardoor optimale compatibiliteit wordt verzorgd met o.a. PVbox. FireRaptor is eenvoudig te installeren, is geschikt voor zowel nieuwe als reeds bestaande installaties en is compatibel met alle stringomvormers. 

Klik hier voor meer informatie over FireRapter