Animatie PVtube: het complete pakket voor veilige dakdoorvoer

BARENDRECHT – PVtube is de oplossing om zonnepaneelbekabeling luchtdicht en brandveilig door een dak van een woonhuis, stal of bedrijfspand te voeren. Sinds de lancering op 20 september 2021 is het PVtube-assortiment uitgebreidt én is het octrooi verkregen.

Vergroot PVtube-assortiment

Naast de standaard DC-variant die geschikt is voor 1 tot 2 strings, is ook een AC-variant beschikbaar. De PVtube-AC wordt gekenmerkt door een enkele wartel en is geschikt voor één YMVK. Ook is het assortiment uitgebreid met de Flatroof adapter, waardoor de PVtube toepasbaar is op een plat dak.

Octrooi

Per 8 juni is aan Conduct Technical Solutions octrooi verleend voor hun innovatie: PVtube. Met dit octrooi bewijst Conduct een innovatief én industrieel toepasbaar product te hebben gelanceerd en is het weer een stap dichterbij hun missie: Alle zonnepaneelinstallaties brandveilig. De aanvraag, ingediend in oktober 2020, is na een kleine twee jaar goedgekeurd. “Het was een lange weg en we zijn heel erg trots dat we deze mijlpaal hebben behaald”, aldus Pieter Kremer, directeur van Conduct.

Lancering animatievideo

Door middel van een animatievideo over de PVtube wil Conduct het belang van brandveiligheid bij PV verspreiden. In deze animatie wordt uitgelegd hoe PVtube in een dak wordt geïnstalleerd en wat de voordelen zijn op het gebied van brandveiligheid bij zonnepaneelinstallaties en de bijdrage van de PVtube hierin.

Bekijk hier de animatie over PVtube