Aarding en bliksembeveiliging

Wanneer een woning niet (goed) geaard is, kan dat niet alleen voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer een elektrisch apparaat defect gaat, maar ook bij directe én indirecte blikseminslag zijn de gevolgen dan niet te overzien. Wanneer de bliksem in of vlakbij uw woning inslaat, kan de spanning die op dat moment op uw woning staat geen kant op. Dit heeft als gevolg dat apparatuur doorbrandt en onder stroom komt te staan. Dit leidt vervolgens vaak weer tot brand in uw woning of bedrijfspand. Wanneer er een goede aarde aanwezig is in uw huis, zal de stroom via de aardpen in de grond wegvloeien.

Factsheet bliksem KNMI

Ben je voornemens een woonhuis of bedrijfspand te voorzien van een bliksemafleiderinstallatie? Neem contact op met één van onze partners. Zij informeren je graag!

Onze partner voor het leveren van bliksem- en aardingsmateriaal is:

 

BV Betonindustrie
Albert Einsteinweg 19
5151 DK Drunen
Tel: 0416-370067

BV Betonindustrie levert een compleet pakket voor bliksembeveiligingsinstallaties. Van particuliere woningen met rieten daken tot bedrijfspanden, ziekenhuizen en industriële projecten. Niet alleen voor de externe beveiliging, maar ook voor de internetbeveiliging van apparaten, machines en computers bieden wij de oplossing. Een oplossing die rekening houdt met uw wensen en voldoet aan de geldende normen.