5 redenen om te kiezen voor PVbox

De vraag naar overspanningsbeveiliging bij zonnepaneelinstallaties neemt toe. Dit is niet voor niets! Het is van groot belang om een zonnepaneelinstallatie op te leveren die voldoet aan de hoogst haalbare veiligheidseisen. Wij vertellen u graag om welke redenen PVbox hierin een grote rol speelt én waarom een zonnepaneelinstallatie anno 2021 eigenlijk niet meer zonder kan.

1. Correcte overspanningsbeveiliging is cruciaal

Om brand te voorkomen is het belangrijk om het juiste type overspanningsbeveiliging te installeren. Als er geen bliksembeveiligingsinstallatie aanwezig is, volstaat een Type 2 SPD (Surge Protection Device) nog wel. Maar let op: bij een directe inslag op de PV-installatie kan een vonkoverslag bij de omvormer niet worden voorkomen… Daarom is het altijd veiliger om te kiezen voor een PVbox voorzien van Type 1 SPD, zo is uw installatie zelfs beschermd tegen directe blikseminslag. Als uw PV-installatie minder dan een halve meter van de bliksembeveiliginsinstallatie is gebouwd, is dit zelfs verplicht.

2. Voldoe aan de normeringen

Door middel van toepassing van de juiste overspanningsafleiders, kunt u voldoen aan de verschillende verplichte normeringen zoals de NEN1010:2015 (2020). De DC-stroomcircuits afkomstig van zonnepanelen dienen net als de AC-installatie beveiligd te worden tegen overspanningen. Door uw installatie te voorzien van een goed geïnstalleerde PVbox bent u verzekerd van een veilige installatie, conform de norm.

3. Bliksemstroom getest

Sinds kort worden de binnenwerken van onze PVboxen (in samenwerking met Phoenix Contact) op basis van bliksemstroombelasting getest. Zo kunnen de binnenwerken in combinatie met de bedrade rijgklemmen geïntegreerd worden met het label ‘’goedgekeurd’’. Door deze testen kunnen we 100% kwaliteitsgarantie bieden, geen bliksemstroom kan hier tegenop!

 

4. PVbox monitoring voor preventieve aanpak

Door ImpulseCheck toe te voegen in PVbox kunt u realtime uw zonnepaneelinstallatie monitoren. Zo heeft u continu een volledig inzicht in de toestand van de beveiligingsfunctie in PVbox. Bliksemstootstromen en spanningspulsen worden gedetecteerd en gecommuniceerd op bijvoorbeeld uw smartphone. Zo kunnen zonnepaneelinstallaties preventief onderhouden worden in plaats van correctief. Dit is niet alleen veiliger, maar levert u ook een besparing op in de onderhoudskosten.

5. De juiste PVbox voor elk project

Door gebruik te maken van de online PVboxtool is het eenvoudig om de juiste PVbox te selecteren voor uw project. Door het beantwoorden van de vragen in de tool, wordt er een artikelnummer verkregen en weet u zeker dat deze configuratie geschikt is voor uw installatie. Als deze bijzonderheden heeft, is maatwerk de oplossing. Altijd de juiste PVbox voor uw project!

 

PVbox voorkomt brand, zelfs bij directe blikseminslag. Heeft u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PVboxen